Contactează-ne +373 600 90 007
+373 600 90 007

Examenul IELTS: strategii simple pentru rezultate excelente

Salutare, prieteni!  
Vă pregătiți de IELTS? Nu vă faceți griji! Acest test poate să nu fie atât de înfricoșător dacă aveți câteva trucuri grozave la îndemână. Iată câteva sfaturi simple și eficiente care vă vor ajuta să obțineți punctajele necesare fără a transpira.

Alegeți testul potrivit. Folositi resursele online

Internetul este terenul vostru de joacă pentru IELTS . Există o mulțime de site-uri care oferă o adevărată comoară de teste practice gratuite, recomandări și strategii. Acestea sunt o mină de aur pentru studenții din Chișinău care se pregătesc de IELTS de acasă.

În primul rând, familiarizați-vă cu formatul IELTS. Academic sau general – ce vi se potrivește mai bine? Alegeți în funcție de scopul dvs. – studiu, muncă sau migrație. Testul include patru părți: ascultare, citire, scriere și vorbire. O bună cunoaștere a acestor componente este arma voastră secretă!

Instrumente interactive - învățare distractivă

Faceți procesul de învățare mai plăcut cu ajutorul instrumentelor interactive. Aplicații precum IELTS Prep App de la British Council oferă teste și exerciții practice. Puteți urmări progresul și vă puteți concentra pe domeniile în care aveți nevoie de mai multă practică.

Citiți, citiți, citiți

Pentru secțiunea de "Citire", începeți să citiți zilnic ziare, reviste sau cărți în engleză. Acest obicei nu doar că va accelera viteza dvs. de citire, dar și va îmbunătăți înțelegerea. Verificați site-urile unde puteți găsi articole care corespund stilului IELTS (vezi linkurile de la sfârșitul articolului).

Ascultați și învățați

Pentru ascultare, scufundați-vă în limba engleză. Ascultați podcasturi, urmăriți filme în engleză sau canale de știri. BBC Learning English și TED Talks sunt excelente pentru a vă obișnui cu diferite accente și stiluri de vorbire.

Scrieți

Practica este crucială în scriere. Scrieți eseuri pe diverse teme și verificați-le cu un vorbitor nativ de engleză. Platforme online, cum ar fi Write & Improve, oferă feedback instantaneu asupra scrierii voastre, ceea ce este foarte util pentru îmbunătățirea abilităților.

Vorbiți

Pentru a vă exersa vorbirea în engleză, interacționați cu prietenii sau alăturați-vă cluburilor de engleză din Chișinău. Pe platforme ca Meetup, adesea există grupuri pentru cei care învață engleza. Înregistrați-vă conversațiile pe diverse teme, ascultați-le și autoevaluați-vă performanța.

Simularea testului

Simulați condițiile de testare acasă. Cronometrați-vă și efectuați teste complete de practică. Acest lucru vă va ajuta să vă obișnuiți cu limitările de timp și să reduceți tensiunea nervoasă. 

Însușiți arta gestionării timpului 

A avea controlul asupra timpului e esențial în pregătirea pentru IELTS. Exercițiile cronometrate pentru fiecare secțiune vă pot ajuta enorm. Dacă dați de greu la o întrebare din partea de lectură, nu vă pierdeți timpul pe ea; treceți mai departe și reveniți ulterior.

Păstrați-vă calmul și fiți încrezători

Important e să rămâneți calmi și încrezători. Stresul poate să vă scadă performanța, deci asigurați-vă că ajungeți la examen odihniți și relaxați.

În încheiere:

Rețineți că a reuși la IELTS nu înseamnă să vă pierdeți zilele în studiu, ci să vă pregătiți eficient și cu scop precis. Exploatați resursele și uneltele online la dispoziție în Chișinău, exersați constant și abordați examenul cu încredere.
Cursurile de pregătire pentru examen oferite de școala Lingua Franca sunt aici pentru a vă ajuta.

Mult succes!

*Site-uri recomandate pentru studiu individual în pregătirea pentru IELTS:

  • IELTSLiz.com
  • ielts-mentor.com

*Site-uri recomandate pentru a vă îmbunătăți lectura în engleză:

  • bbc.com/news
  • theguardian.com